چشم زخم در قرآن روایات تاریخ و فرهنگ

توضیحات

چشم زخم در قرآن روایات تاریخ و فرهنگ

چشم زخم در قرآن روایات تاریخ و فرهنگ

نویسنده: غلامحسین ملاحسنی

تعداد صفحات: ۲۸۰

فرمت: PDF

زبان: فارسی

حجم: ۷.۷۸ مگابایت

 

توضیحات:

چشم زخم در قرآن روایات تاریخ و فرهنگ: برخی از انسان ها، روح و توان منحصر به فردی دارند که می توانند بعضی اشیاء را جابه جا یا حتی مانند اشعه لیزر آن ها را منفجر و متلاشی کنند. این انرژی گاه از راه چشم ظاهر می شود و نتایج منفی و هلاکت باری را به دنبال می آورد که به آن «چشم زخم» می گویند. این اثر می کوشد تا این موضوع را براساس مبانی دینی، عقلی و فلسفی بکاود و ضمن جهل زدایی، واقعیات را ارائه و تبیین کند.

 

چشم زخم:

چشم‌زخم یا چشم حسد یا چشم شیطان به زبان انگلیسی Evil Eye و آن عبارت است از نگاه حسودانه به یک شیء یا به انسان که بسیاری به آن اعتقاد دارند و در فرهنگ بسیاری از کشورها به چشم می‌خورد. بر اساس این باورها چشم‌زخم باعث بدشانسی یا رخداد بد می‌شود و نمادش به شکل تک‌چشم است. در زبان فارسی به آن چشم زخم و در زبان عربی نظر و در زبان یونانی το μάτι و به اسپانیاییmal de ojo، و در زبان ایتالیایی malocchio و در آخرهاوایی به آن stink eye گفته می‌شود.

چشم زخم در قرآن روایات تاریخ و فرهنگ

در فرهنگ های مختلف برای گریز از چشم حسد راهکارهای مختلفی ارائه می‌شود. درکتب باستانی نیز از آن سخن به میان آمده‌است مخصوصاً در ایران بزرگ و خاورمیانه و قاره آسیا و در اقوام مختلف طلسم‌های برای دوری از چشم حسد درست می‌کنند و از نماد آن که به صورت یک تکته شیشه ای که در وسط آن شبیه چشم است در منازل و در محل کار استفاده شده و به دیگران هدیه داده می‌شود.

چشم زخم در قرآن روایات تاریخ و فرهنگ

چشم زخم گونه‌ای از بدخواهی است به گونه‌ای که در بسیاری از فرهنگ‌ها این عقیده وجود دارد که فرد شور چشم می‌تواند عامل بدشانسی یا صدمه به دیگرانی که با مورد نفرت یا دشمن‌ی اویند گردد. این عمل چشم زدن یا نظر زدن نامیده می‌شود و در مقابله با آن طلسم‌هایی ابداع شده‌است که نظرقربانی خوانده می‌شوند. این اصطلاح اشاره بر این دارد که صدمات و بداقبالی‌های وارده از طریق نگاه دشمنانه یا بدخواهانه به دیگران وارد می‌گردد.

چشم زخم در قرآن روایات تاریخ و فرهنگ

چنین عقیده‌ای بسیاری از فرهنگ‌ها را بر آن داشته تا به دنبال اقدامات پیشگیرانه در برابر آن باشند. گرچه این عقیده به گونه‌های مختلف در سراسر جهان (اروپا، آسیا، آفریقا و آمریکا) پراکنده‌است اما اصل این موضوع و شدت اهمیت آن در فرهنگ‌های مختلف، تفاوت بسیار با هم دارند و بیشترین تاثیرپذیری از آن در خاور میانه وجود دارد به گونه‌ای که گردن‌آویزها و لوازم زینتی منزل که در جلوگیری از چشم زخم کاربرد دارد یکی از سوغات و یادگاری‌هایی است که گردشگران از کشورهای ایران و افغانستان با خود همراه می‌کنند.

فایلهای ویژه ما را نیز فراموش نکنید: ورود به بخش فایلهای کتب ویژه سایت

پس از نوشتن نظرتان در مورد این فایل، به طور خودکار کد تخفیف ۱۰ درصدی به شما ایمیل خواهد شد